Alloygator velgrandbescherming

 

Alloygator Velgrandbescherming €225,- incl. montage

De AlloyGator is een product dat op doeltreffende wijze de velgen van uw auto beschermt op een onopvallende, of juist opvallende wijze door gebruik van één van onze 15 kleuren.

Een AlloyGator is een harde nylon ring die gemonteerd wordt op de velg. De AlloyGator voldoet aan 's werelds strengste veiligheidsnormen en komt zelfs onder zware omstandigheden niet los.

De AlloyGators worden geleverd als set van 4, maar ze zijn ook los te bestellen, bijvoorbeeld als er schade is geweest aan één. Één AlloyGator vervangen kost €70,- incl het verwijderen van de oude.

 

Op dit moment bestaat het assortiment uit 15 kleuren, maar dit wordt nog steeds uitgebreid.

De volgende kleuren zijn beschikbaar: Zwart, Zilver, Goud, Bronze, Wit, Geel, Blauw, Sky Blue, Groen, Gunmetal, Oranje, Roze, Paars, Rood en een Glow In The Dark.

Hoe moet ik de Alloygator monteren?

De makkelijkste manier is natuurlijk om het door ons te laten doen. Maar als je een beetje handig bent dan is het zeker iets wat je zelf ook kan doen. Een losse set Alloygators zonder montage kost 

  • inter t/m 19 inch set losse verkoop €129,-

  • 19 t/m 24inch set losse verkoop €159,-

 

Hoe de AlloyGators geïnstalleerd kunnen moeten worden kan je zien in deze video. De installatie duurt ongeveer een uur en je hebt daarbij het volgende nodig:

  • een goede krik

  • een bandenpomp en drukmeter

  • een goede kniptang (bijvoorbeeld om elektriciteitsbuis mee te knippen)

  • een goede kunststof/rubberen hamer


De rest van de benodigdheden vind je in de doos. Hier in zitten onder andere 4 Alloygators, tubetje secondelijm, afdekkapjes en klemmetjes. Uiteraard zit er ook een installatie handleiding bij. Je kan deze ook hier lezen.

De set Alloygators is te gebruiken voor wielen vanaf 13 t/m 24 inch. Het gewicht van de auto mag max 3.000 kg bedragen.

Portfolio Alloygator

Veelgestelde vragen over de Alloygator Velg Beschermer

Kunnen AlloyGators op alle band/velg combinaties aangebracht worden?

AlloyGators kunnen op de meeste combinaties aangebracht worden. Wanneer er echter slaglood opde buitenzijde van de velg zit, moet deze verwijderd worden en vervangen worden door plaklood. Balanceren is dan een must. Bij bepaalde combinaties, zoals een smalle band op een brede velg, ook wel “getrokken banden” genoemd, is er te veel ruimte tussen band en velg en zal de AlloyGator niet goed aansluiten. Bij elke set zit een meet stripje meegeleverd. Hiermee kunt u voordat u gaat installeren en voordat u de band leeg laat lopen reeds controleren of uw band-velgcombinatie geschikt is.
AlloyGators kunnen op de meeste combinaties aangebracht worden. Wanneer er echter slaglood opde buitenzijde van de velg zit, moet deze verwijderd worden en vervangen worden door plaklood. Balanceren is dan een must. Bij bepaalde combinaties, zoals een smalle band op een brede velg, ook wel “getrokken banden” genoemd, is er te veel ruimte tussen band en velg en zal de AlloyGator niet goed aansluiten. Bij elke set zit een meet stripje meegeleverd. Hiermee kunt u voordat u gaat installeren en voordat u de band leeg laat lopen reeds controleren of uw band-velgcombinatie geschikt is.

Tevens raden wij het gebruik van AlloyGators af op zogenaamde gepolijste en 'diamond cut' velgen. Ondanks dat de AlloyGators ook op deze velgen een perfecte bescherming bieden, zijn er op deze velgen vaak hele kleine beschadigingen aanwezig. Doordat er tussen de velg en de AlloyGator vocht kan achterblijven, is de kans op corrosie groter bij dit type velg. Wanneer deze velgen nieuw of helemaal onbeschadigd zijn, kunnen er AlloyGators aangebracht worden. Dit zal uiteraard geen schade aanbrengen maar wij kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden voor het gebruik op deze gepolijste velgen. Desondanks hebben we klanten met dit type velg die er toch voor kiezen om hun kostbare velgen te beschermen met AlloyGators.

Kunnen AlloyGators aangebracht worden op 'run flat' banden?

Doordat de banden veel stugger zijn, is er meer kracht nodig om ze tussen de band en velg te slaan maar het is zeker mogelijk.

Hoe worden AlloyGators gemonteerd?

De 4 AlloyGators worden geleverd met een schrapertje, montagemateriaal en een duidelijke handleiding, De benodigde gereedschappen zijn; een goede krik, een bandenpomp met drukmeter, een goede kniptang (bijvoorbeeld om elektriciteitsbuis mee te knippen) en een goede kunststof hamer. Wij raden u aan om de montagehandleiding goed door te nemen en de AlloyGator-instructiefilm te bekijken voordat u aan de slag gaat om de velgrand beschermers zelf te monteren.

Van welk materiaal wordt de AlloyGator gemaakt?

AlloyGators zijn gemaakt van een supersterk nylon dat flexibel is en de velgrand niet beschadigt. Het materiaal is sterk, biedt bescherming bij het tegen de stoeprand rijden. 

Hoelang behouden de AlloyGators hun kleur?

AlloyGators zijn door en door gekleurd, zodat ze zelfs bij krassen en ernstige beschadigingen hun oorspronkelijke kleur behouden. Wij raden aan om velgen die voorzien zijn van AlloyGators te wassen met gewone autoshampoo. Vermijd sterke cq. agressieve velgen reinigers. Wasstraten gebruiken vaak op zuur gebaseerde middelen voor het schoonmaken van uw velgen en kan op termijn verkleuring veroorzaken.

Wordt de bandenspanning beïnvloed door de AlloyGator?

AlloyGator velgrand beschermers veroorzaken geen verlies van bandenspanning maar kan in sommige gevallen bestaande, verborgen, problemen met de hieldichting aan het licht brengen. We raden aan om een uur na de montage en na een dag de bandenspanning te controleren. Bij oudere banden en velgen kan het zijn dat door rubber-residu of kleine beschadigingen aan de binnenzijde van de velg licht drukverlies ontstaat. Het gebruik van een zogenaamde 'bead sealer' brengt in dat geval de oplossing.

Moet ik na het monteren mijn wielen opnieuw laten balanceren?

Nee het is niet nodig om de wielen opnieuw te balanceren omdat de AlloyGators rondom hetzelfde gewicht hebben, zullen ze geen invloed hebben op de balans van het wiel. Met andere woorden, als u voor het monteren geen vibratie heeft, is dat na het monteren ook niet het geval.

Als ik mijn banden wissel, moet ik de AlloyGators dan verwijderen?

Vaak kunnen de AlloyGators blijven zitten. Indien u ze toch wilt verwijderen kunnen ze opnieuw gemonteerd worden. In de meegeleverde instructies staat hoe u dat moet doen of neem even de tijd om dit filmpje te bekijken.

Hoe kan ik mijn AlloyGators verwijderen?

U kunt uw AlloyGator verwijderen, door uw auto op te krikken en vervolgens uw band leeg te laten lopen. U kunt dan het verbindings klipje los krijgen door een zijde van de AlloyGator iets op te lichten en op de andere zijde een klap te geven met een kunststof hamer. De verbinding schiet los en u kunt de AlloyGator los trekken. Op een bandendemontage machine is het eenvoudiger. Hier kunt u de verbinding intact laten. Voor herinstallatie kunt u de AlloyGators wederom gebruiken.

Wat moet ik doen als een AlloyGator beschadigd is door een stoeprand?

Als deze licht beschadigd is kunt u hier natuurlijk mee verder rijden. Maar wilt u dit gemaakt hebben dan kunt u bij ons een losse Alloygator kopen. Wij kunnen deze uiteraard ook voor u monteren.

Zijn de AlloyGators goedgekeurd?

AlloyGator velgrand beschermers hebben strenge veiligheids- en duurzaamheids testen ondergaan bij het erkende MIRA testcentrum in Groot Brittannië. AlloyGators zijn goedgekeurd door de autoriteiten in de EU en de VS, waar 's werelds strengste veiligheidsnormen gelden.