top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMartin de Boer

Wederom winst voor Tesla en een nieuw model, de Y


Het 4e kwartaal van 2018 werd wederom winstgevend. Dit is het tweede kwartaal op rij dat Tesla winst heeft gemaakt. De omzet steeg 3.2 miljard dollar naar 7.2 miljard dollar in het zelfde kwartaal vorig jaar. Dit komt vooral door de productie van de Model 3 die rap van de band af rolt. De winst was maar liefst 139 miljoen dollar.


Op dit moment produceert Tesla 5000 exemplaren van de Model 3 per week en willen dit opschroeven naar 7000 per week. Dit is alleen nog de productie in Fremont. De aantalen van Shanghai zijn hier nog niet bij opgeteld.


Gigafactory China


De bouw van de nieuwe fabriek in Shanghai is inmiddels gestart. Tesla hoop voor het einde van het jaar de productielijn voor de Model 3 klaar te hebben. De auto's die daar geproduceerd worden zijn bestemd voor de Chinese markt. Tesla wil op deze manier straks veel kosten besparen. Maar slechts een klein deel van de Model 3-productie voor de Chinese markt zal in China plaatsvinden. De Model 3 AWD en de Model 3 Performance worden straks niet in China gebouwd maar blijft Tesla leveren vanuit Fremont.Nieuw model Ook laat Elon Musk weten dat de voorbereidingen voor de Model Y in volle gang zijn. Eind 2020 moet de productie van dit nieuwe elektrische model starten. Vermoedelijk in de Verenigde Staten, aldus de ondernemer. Aangezien de auto zijn technische basis deelt met de Model 3 verwacht Musk geen problemen met de productiestart. De Model 3 kende in het begin veel productie tegenslagen. Ongeveer 75% van de onderdelen van de Model Y en Model 3 komen overeen.


Inclusief Shanghai, hoopt Tesla op een productie van 10.000 Model 3’s per week tegen het einde van 2019.


8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page