top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMartin de Boer

TESLA update met haardvuur en scheetmodus.

​Tesla rolt een nieuwe versie van z'n software (2018.48.12.1) uit. Daarin zitten praktische zaken voor de winterperiode, maar ook de nodige fun-elementen. Wat te denken van de Romance Mode en de Emission Testing Mode? Oftewel een haardvuur in je Tesla en de mogelijkheid om scheetklanken te laten horen. Wat? Ja, echt.

Zullen we om je even van de schrik te laten bekomen eerst de praktische zaken maar benoemen? Eén van de belangrijkste updates voor je Tesla Model X, Model S en Model 3 is dat de stoel- of stuurverwarming voortaan van afstand opgewarmd kunnen worden. Je hebt daarvoor app-versie 3.8.0 of nieuwer nodig. In de Tesla Model 3 kan je de klimaatcontrole nu ook aan laten staan nadat je je auto hebt verlaten. Tenminste, tot je nog 20% van de batterij over hebt. Want dan vindt Tesla het welletjes. Je moet immers nog tot bij een laadpaal geraken.


Tesla Easter Eggs

De update omvat ook weer enkele zaken in de categorie onnodig, maar wel leuk. Zogeheten 'Easter Eggs' of verborgen features, alhoewel die term inmiddels niet meer past. Tesla heeft nu al een heel menu met van die grapjes. Dat laatste is echt wel het woord. Er komt een racespelletje bij, maar ook een functie die 'Emission Testing Mode' heet. Een scheetmodus, zeg maar.


Emission Testing Mode (Tesla die scheten laat)

Het is op het randje van fatsoen, voor sommigen zelfs eroverheen, maar Tesla maakt er wel wat grappigs van. Je kunt in deze Emission Testing Mode, wat uiteraard een sneer is richting de sjoemelende fabrikanten, kiezen uit 6 verschillende scheten. Vervolgens kies je wanneer je ze horen wilt. Dit kan bijvoorbeeld in plaats van de traditionele klik-klak wanneer je de richtingaanwijzer activeert. Of op commando door de het scrollwieltje links op het stuurwiel te gebruiken. Vervolgens kun je ook nog eens kiezen waar de scheet vandaan moet komen. Zo kun je iemand behoorlijk in de maling nemen.


Romance Mode (haardvuur in je Tesla)

Bijna haaks daarop staat de 'Romance Mode'. Dat is voor romantische zielen die liever aan een knetterend houtvuur in elkaars ogen kijken, maar per ongeluk in een Tesla blijken te zitten. Het merk lost dat op door precies dat op het grote centrale display te tonen zoals te zien is in deze video. Wat je ermee moet? Niets, maar dat geldt ook voor deze 10 geintjes.


32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page