top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMartin de Boer

Tesla rijden wordt flink duurder door verhogen laadtarieven.

Het rijden met een Tesla wordt flink duurder gemaakt. Het snelladen bij de zogenoemde Superchager laadpalen wordt in één klap 40% duurder. In Nederland is de prijs van 20 naar 28 eurocent per kWh gegaan en in België van 23 naar 32 eurocent.


De Supercharger-prijzen gaan over heel de wereld met soortgelijke percentages omhoog. Er zijn zelfs uitschieters met een verhoging van 100%. In een reactie aan website Electrek laat Tesla weten dat de prijswijzigingen bedoeld zijn om aan te passen aan ‘de regionale prijsverschillen en intensiteit van gebruik.’





Ook wil Tesla met de extra opbrengsten van de Supercharger stations het netwerk verder uitbreiden. Nederland heeft nu 16 stations met nog 10 op komst en België heeft er 11 met 9 op komst. Er zijn meer dan 430 Supercharger-locaties met meer dan 3600 Superchargers in Europa. West-Europa goed voorzien van de snelladers, zeker als je dat vergelijkt met Oost-Europa. De automaker heeft eind vorig jaar bekendgemaakt dat het juist daar wil uitbreiden.


Tesla heeft altijd beloofd dat het gebruik van zijn laders onderaan de streep altijd goedkoper is dan rijden in een benzine- of dieselauto en dat het systeem niet gebruik wordt voor winst. Tesla-modellen die voor 1 januari 2017 zijn gekocht, laden gratis. Nieuwe Tesla's krijgen 400 kWh per jaar gratis, wat volgens de autofabrikant neerkomt op ongeveer 1600 kilometer elektrisch rijden.



36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page