top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMartin de Boer

TESLA KOMT MET SPORTIEVE AANPASSINGEN VOOR DE MODEL 3

De Tesla Model 3 maakt in Nederland vooral snelwegkilometers, maar dat neemt niet weg dat de EV ook genoeg in huis heeft voor sportievere ritjes. Tesla levert nu een upgrade die de fanatiekere bestuurder moet aanspreken.



Elektrisch rijden heeft een leuke bijkomstigheid; de meeste EV's komen behoorlijk rap van hun plek. Dat geldt ook zeker voor de Tesla Model 3 Performance, die in 3,7 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h kan sprinten. Dat is op zich al aardig te doen op de standaard wielen die onder de Model 3 liggen, maar Tesla vindt dat het nog beter kan. Daarom kondigt het nu de Track Package aan, waarmee het vermogen nog wat beter te beteugelen moet zijn.

Wie de nieuwe optie op de bestellijst van de Model 3 aanvinkt, krijgt nieuwe 20-inch 'Zero-G Performance' wielen (foto 2) die 1,27 cm breder zijn en ook nog wat sportiever ogen dan de standaard exemplaren. De daaromheen gevouwen Michelin Pilot Sport Cup 2-banden moeten volgens Tesla het vermogen beter naar het asfalt overbrengen. Om de boel ook weer beter tot stilstand te krijgen, monteert Tesla ook stevigere remblokken. Tenslotte moet ook andere remvloeistof volgens Tesla de remmerij verbeteren. Het bereik van de Model 3 gaat er met het Track Package mogelijk wel op achteruit, waarschuwt Tesla. Dat lijkt ons ook niet meer dan logisch.



Vooralsnog is het pakket nog niet te bestellen in Nederland, maar in Amerika begint Tesla naar verwachting vanaf april met de levering. Het kost daar 5.500 dollar, omgerekend een krappe € 5.000. Het is voorbehouden aan de topversie van de Model 3; de Performance. De kans is groot dat het pakket binnenkort ook op de Nederlandse optielijst staat.


Bron: Joas van Wingerden, Autoweek.

290 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page