top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMartin de Boer

Elon Musk onthult ‘onverwoestbare’ Tesla Cybertruck tijdens bizarre presentatieBegin deze week presenteerde Ford de elektrische Mustang, liet BMW hun eerste elektrische sedan zien en toonde Audi hoe de opvolger van de e-tron eruit gaat zien. Allemaal leuk en aardig, maar de winnaar van de week is toch echt Tesla. Gisteravond onthulde Elon Musk de langverwachte Cybertruck en we werden behoorlijk weggeblazen.

De Cybertruck reed het podium op en de monden vielen open. Vooral van verbazing, want dit hadden we niet zien aankomen. De verwachting was dat we een Model X achtige auto zouden krijgen, maar dan als pick-up. Nou, dat ging dus niet door. Elon Musk heeft het over een totaal andere boeg gegooid en dit is het resultaat. Geen vloeiende lijnen, maar een futuristische en gehoekte Tesla.


Bron: AFP / Frederic J. Brown

De “onverwoestbare” Cybertruck van Tesla De Cybertruck van Tesla is dan ook met geen enkele andere auto te vergelijken, en dan hebben we het niet alleen over zijn looks. Zo is de elektrische pick-up ook nog eens oersterk. Om dat te bewijzen pakte hoofdontwerper Franz von Holzhausen een sloophamer en haalde flink uit op de deur. Het resultaat? Nul schade. Behoorlijk indrukwekkend en Elon Musk beweert zelfs dat de Tesla pick-up kogelvrij is. Helaas was een test met de ramen minder succesvol. Ook deze zouden nagenoeg onverwoestbaar moeten zijn. Pijnlijk genoeg bleek dat tijdens de presentatie niet waar te zien. Von Holzhausen gooide een stalen bal tegen het raam van de Cybertruck. Hij ging er niet doorheen, maar aan de reactie van Elon Musk te zien had het glas eigenlijk niet moeten breken. Beetje ongemakkelijk. In de video aan het einde van dit artikel kun je het moment terugzien.


Elon Musk trekt alles uit de kast Minder ongemakkelijk was de onthulling van de specificaties. Er gaan drie versies komen. Het instapmodel, die in 2021 op de markt komt, is de single motor RWD. Deze kan bijna 3.500 kilo trekken, heeft een range van ongeveer 400 kilometer en zit binnen 6,5 seconde op de 100 km/u. Prijskaartje: 39.900 dollar. Voor tienduizend dollar extra krijg je de Tesla Cybertruck dual motor AWD. Deze heeft een range die richting de 500 kilometer gaat, doet een 0 – 100 sprint in 4,5 seconden en heeft een trekgewicht van dik 4.500 kilo.


Bron: Thomas Aalderink - LinkedIn

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page