top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMartin de Boer

Binnenkort de voordeligere Model 3 naar Nederland.

De Tesla Model 3 rijdt inmiddels veelvuldig rond in Nederland maar de betaalbare versie nog niet. Het geduld van velen wordt op de proef gesteld maar eindelijk is er nieuws.


Een betaalbare Tesla Model 3 van ongeveer 35.000 dollar. De exemplaren die begin dit jaar geleverd worden hebben doorgaans een waarde van meer dan 60.000 dollar. Stuk voordeliger dan een Tesla Model S, maar fors duurder dan de instapper. Dan heb je wellis waar wel een vierwielaangedreven Model 3 met een enorme actieradius maar dat is voor velen het niet waard om zoveel extra geld uit te geven.


De instapversie van de Tesla Model 3 is binnen 6 maanden te verwachten in Nederland. Dat betekend dat de auto eind september beschikbaar is. De Model 3 Standard Range zoals het instapmodel heet heeft 1 elektromotor die achterwielen aandrijft. De Model 3 heeft een bereik van 350km en sprint in 5.4 sec naar de 100 km/h.


Ook als het gaat om uitrusting, levert het model wat in ten opzichte van de relatief prijzige Dual Motor-All Wheel Drive die nu al te bestellen is. Zo heeft de instapper straks een eenvoudiger uitgevoerd interieur. Naast deze versie introduceerde Tesla in de VS ook nog een Standard Range Plus, die het bereik naar meer dan 380 km tilt en iets sneller is voor een meerprijs van 2.000 dollar.

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page